A CSEMADOK TALLÓSI ALAPSZERVEZETE 2018 december 12-én 18:00 órai kezdettel a helyi művelődési központban író – olvasó találkozóra hívja nagy szeretettel az érdeklődőket , ahol Ďurica Katalin ,, A rendes lányok csendben sírnak c. regény ” bemutatója és egyben dedikálása lesz.

Részletek
Maffia, 90-es évek, Dunaszerdahely. Egy regény a dunaszerdahelyi maffia áldozatairól.

A regényről:
A szerelmi szállal átszőtt regényben a 90-es évek dunaszerdahelyi maffiauralmának eseményei elevenednek meg.
A történet három nő életútján keresztül bontakozik ki, akik ugyanabban a nyolcemeletes panelházban laknak.
Júlia fodrászként dolgozik. Látszólag gondtalan életet él rendőr férjével és kisfiával, amikor váratlanul betoppan a szalonba András. Miközben a városban tombol a pokol, és fellángolnak a szlovák nacionalista érzések, az asszony magánéletében is eluralkodik a káosz. A nő, akinek egész addigi élete kötelezettségekkel és szorongással teli, felszabadultnak érzi magát a különleges vendég mellett. Az érzés kölcsönös, s bár mindketten megpróbálnak gátat vetni vonzalmuknak, a szerelem ereje erősebb.
Hilda a Júlia alatti lakásban él. Külföldi továbbtanulásról és bulikról álmodozik, de mindez lehetetlen egy olyan városban, ami a helyi maffia megszállása alatt van.
A nyugdíjas Erzsi, a hetedikről, a tévésorozatokban keresi azt a boldogságot, ami egész életében elkerülte. Tehetetlenül nézi végig, ahogy Ricsi fiából véreskezű maffiózó lesz, és hogy a csallóközi álmos kisváros 1997-ben a rettegés szinonimájává válik.
A helyszínen a könyv megvásárolható és a szerző örömmel dedikálja.